Baketbalistu Hayesa v Sacramente nechcú, má srdcovú chybu

20.12.2011 Celý región

NEW YORK 20. decembra (WEBNOVINY) - Výsledky pondelňajších prípravných zápasov pred novým ročníkom zámorskej basketbalovej NBA:

Charlotte - Atlanta 79:77 (27:24, 16:25, 22:18, 14:10)
Portland - Utah 110:90 (32:19, 22:23, 29:23, 27:25)
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clipers 95:114 (28:28, 22:27, 17:36, 28:23)Klub basketbalovej NBA Sacramento Kings zrušil zmluvu s Chuckom Hayesom, ktorému minulý týždeň počas záťažových testov zistili srdcovú chybu.

Hayes neprešiel lekárskymi testami a vedenie Kings s ním zrušilo kontrakt na štyri roky za 21,3 milióna dolárov, ktorý obe strany podpísali pred desiatimi dňami. Hayes hral prvých šesť sezón svojej kariéry v NBA v Houstone.

"Dnes ráno som prežil jeden z najsmutnejších momentov mojej profesionálnej kariéry. Chuckovi Hayesovi som oznámil, že neprešiel lekárskymi testami. Následne na to sme anulovali kontrakt, ktorý sme podpísali 9. decembra," povedal generálny manažér Kings Geoff Petrie. Hayes požiadal klub, aby situáciu bližšie nekomentoval.


Baron Davies bude hrať za New York Knicks

Basketbalista Baron Davis si mohol vyberať svoje nové pôsobisko, ozvali sa mu z Miami Heat i z Los Angeles Lakers, ale napokon akceptoval ponuku New York Knicks.

Rozohrávač, s ktorým vďaka novému ustanoveniu v kolektívnej zmluve v snahe zlepšiť si pozíciu pod platovým stropom rozviazal zmluvu Cleveland, sa s New Yorkom dohodol na kontrakte na 1,4 milióna dolárov ročne, čo je minimálny zárobok pre veterána ligy.

Financie mu chýbať nebudú. Po predčasnom ukončení zmluvy s Clevelandom mu jeho doterajší klub vyplatil 28 miliónov dolárov, ktoré mal dostať v nasledujúcich dvoch sezónach.

Davisa zlákala do New Yorku vidina spolupráce s triom Carmelo Anthony, Amaré Stoudemire, Tyson Chandler. "Ozvali sa mi Miami i Lakers, mám rešpekt voči obom organizáciám, ale rozhodol som sa využiť možnosť hrať v New Yorku. Vždy som prežíval zápasy proti Knicks a súboje v Madison Square Garden sú úchvatné," povedal Davis.

Tridsaťdvaročný rozohrávač už pôsobil počas dvanástich sezón v NBA aj v Charlotte, Golden State a Los Angeles Clippers.


Nováčik z Konga Biyombo do Charlotte Bobcats

Konžský basketbalista Bismack Biyombo podpísal v pondelok nováčikovskú zmluvu s klubom NBA Charlotte Bobcats. Predchádzalo tomu vykúpenie spod kontraktu so španielskym prvoligovým tímom Baloncesto Fuenlabrada.

Polovicu zo sumy 1,5 milióna dolárov by mal zaplatiť jeho nový zamestnávateľ. Viac mu pravidlá NBA nedovoľujú. "Vďaka Bohu, že sa to všetko skončilo a ja môžem konečne hrať. Ďakujem všetkým, ktorí sa o to pričinili. Nebolo to ľahké," povedal 19-ročný krídelník, ktorého si v tohtoročnom drafte nováčikov z celkového 7. miesta vybralo Sacramento a ihneď ho vymenilo do Charlotte.

Biyombo bol ešte na dva roky viazaný zmluvou s Fuenlabradou a pokúšal sa napadnúť vysoké odstupné aj na španielskom súde, ten však zamietol jeho podnet, preto hráč napokon súhlasil s uhradením sumy. Podľa trénera Paula Silasa by sa mal k Bobcats pripojiť v utorok a vo štvrtok by mohol hrať aj v prípravnom zápase v Atlante.

"Je výborný v obrane, dobre doskakuje a blokuje. Musí ešte popracovať na svojej ofenzíve, najmä na streľbe zo stredných a väčších vzdialeností. Ale rozhodne má v sebe veľa energie," konštatoval Silas.
 

Vyberte región